Ik ken maar weinig mensen die niet net als ik gek zijn op frikandellen broodjes. Deze mini broodjes zijn ideaal als hapje of als kleine snack.
Benodigdheden:
- bladerdeeg vellen (van 1 vel maak je 2 mini broodjes)
- curry-ketchup (ik gebruikte Zaanse curry-ketchup)
- oven/airfryer frikandellen
Verdere benodigdheden:
- airfryer/oven
- ei
- kwastje
- bakpapier
- vork
- mes
- snijplank
Stappenplan:
- Haal de frikandellen uit de vriezer en laat ze al een beetje ontdooien.
- Haal de plakken bladerdeeg uit de vriezer, haal ze van elkaar af en laat ze ontdooien.
- Snij de frikandellen in stukjes, uit 1 frikandel kan je 4 stukjes snijden.
- Als de bladerdeeg vellen een beetje ontdooid zijn snij je ze door de helft.
- Leg de plakken verticaal voor je.
- Spuit onderaan de plak, op 1 cm van de rand, een streepje curry-ketchup.
- Leg het stukje frikandel in de curry-ketchup.
- Laat de airfryer voorverwarmen op 180 graden.
- Vouw het bladerdeeg dicht.
- waar de bladerdeeg op elkaar aansluit (dus onderaan de plak) druk je het bladerdeeg in elkaar met de vork.
- Smeer het bladerdeeg in met ei.
- Als de airfryer is voorverwarmd leg je bakpapier op de bodem van de mand.
- Doe de mini frikandellen broodjes in de airfryer voor 10 minuten op 180 graden.
- Eetse!
Tips:
- Koop een bakje mini frikandellen dan hoef je de frikandellen niet zelf in stukjes te snijden.
- Wil je ze liever in de oven maken hou dan de temperatuur en de tijd aan die op de verpakking van het bladerdeeg staat.
- Druk niet alle randen van het bladerdeeg dicht want dan zal het grootste deel van je frikandellen broodje smaken naar bladerdeeg in plaats van frikandel.
Reactie plaatsen
Reacties