Om met sinterklaas lekkere hapjes te maken en te eten met de kinderen is natuurlijk super leuk! Dit recept is heel makkelijk en leuk om te maken.
Benodigdheden:
- 200 gram witte chocolade
- 200 gram melk chocolade
- 50 gram ongezouten roomboter
- sinterklaas snoepjes
Verdere benodigdheden:
- plaat (ik gebruikte een ovenschaal)
- bakspray
- lepel
- om au bain-marie te smelten een hittebestendige schaal, pannenlikker, warm water en een pannetje waar de schaal in kan liggen.
- hittebron
- koelkast
- satéprikker
Stappenplan:
- Spray de plaat (in mijn geval ovenschaal) in met bakspray.
- Smelt eerst een van de twee soorten chocolade met 25 gram boter au bain-marie.
- Als de chocolade en de boter gesmolten zijn roer je ze goed door elkaar.
- Giet de gesmolten chocolade met boter in de plaat/ovenschaal.
- Smelt nu de andere soort chocolade met boter ook au bain-marie.
- Giet deze over de chocolade in de ovenschaal/plaat.
- Maak een mooi patroon in de chocolade met de satéprikker.
- Versier de chocolade met de sinterklaas snoepjes.
- Laat de chocolade 2 uur in de koelkast staan.
- Eetse!
Tips:
- Vergeet de less is more, hoe meer versiering hoe beter.
- Gebruik geen harde snoepjes.
- Druk op de onderstaande knop om de uitleg van au bain-marie smelten te kunnen lezen als je hier nog geen ervaring mee hebt.
Reactie plaatsen
Reacties