Gevuld stokbrood basic

Gepubliceerd op 25 oktober 2020 om 13:49

Het ziet eruit als een ongeluk op een bordje maar het is echt super lekker als je net als ik een vetklep bent. Ik heb het recept van mijn schoonmoeder en toen ze het maakte was ik meteen verkocht. Deze variant van gevuld stokbrood is niet goed voor de lijn maar daar denken we nu even niet aan....

 

Benodigdheden:

  • afbak stokbrood (ik heb pistolets gepakt dit eet wat makkelijker als je het als hapje/bijgerecht wilt eten)
  • paturain
  • uienringen
  • rundergehakt
  • bacon 
  • strooikaas
  • kruiden

 

verdere benodigdheden:

  • snijplank 
  • mes
  • oven/airfryer 

 

stappenplan:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden of verwarm de airfryer voor op 180 graden.
  2. Maak een inkeping in het brood (bij mij brak hij open dus vandaar dat het meer belegd stokbrood is geworden).
  3. Smeer de paturain in het stokbrood.
  4. Doe de kruiden bij het gehakt en kneed door met je handen.
  5. Doe een laag van ongeveer een centimeter dik boven op de paturain.
  6. Druk de uienringen in het gehakt op het stokbrood.
  7. Als je stokbrood niet open gebroken is doe je de bacon nu bovenop de uienringen tussen het brood, is je brood wel opengebroken wikkel de bacon dan om het stokbrood heen.
  8. Bestrooi met strooikaas.
  9. Doe de broodjes 20/25 minuten in de oven op 200 graden (tot de kaas lekker bruin is), maak je ze liever in de airfryer doe ze dan 9 minuten in de airfryer op 180 graden.
  10. Als de broodjes klaar zijn check je of het gehakt goed gaar is, als dit zo is ben je klaar anders moeten ze nog even terug in de oven/airfryer.
  11. Eetse!

 

tips:

  • Maak je de broodjes in de oven? Leg ze dan op het rooster met de plaat eronder. Als je ze op de plaat legt wordt het brood zompig.
  • Als de kaas er af valt onderweg naar de oven/airfryer doe je de kaas er pas op als de broodjes in de oven/airfryer liggen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.