Deze brownies zijn niet zomaar brownies, aan de buitenkant lijkt er niks mee aan de hand maar van binnen wordt je verrast door een oranje en groene binnenkant. Naast eten heb je natuurlijk ook behoefte aan drinken op zo'n spannende avond, kijk maar uit dat je niet in je broek plast....
benodigdheden surprise brownies: (voor ongeveer 14 porties).
- 200 gram pure chocolade
- 200 gram witte chocolade
- 250 gram boter
- oranje en groene kleurstof
- 5 eieren
- 225 gram witte suiker
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
verdere benodigdheden surprise brownies:
- pannetje
- hittebron
- glazen schaal
- garde
- weegschaaltje
- 2 kommen om beslag in te kunnen mixen
- oven
- ovenschaal
- bakspray/boter
- pannenlikker
- schaaltje
- 2 Saté prikkers
stappenplan surprise brownies:
- verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe warm water in het pannetje en zet hem op de hittebron, zorg dat het water wel warm wordt maar niet gaat koken.
- Leg de glazen schaal op het pannetje.
- Doe de witte chocolade in stukjes gebroken in de glazen schaal samen met 125 gram boter.
- Laat het boter-chocolade mengsel langzaam smelten onder af en toe doorscheppen met de pannenlikker.(Deze manier van smelten noemen ze au bain-marie).
- Breek 3 eieren en doe deze in een van de twee beslag kommen.
- Breek de andere 2 eieren en doe deze in de andere beslag kom.
- Verdeel de suiker over de twee kommen (in beide kommen ongeveer 117 gram suiker), weeg dit af op de weegschaal.
- Klop dit met de garde tot een lichtgeel glad beslag (ongeveer 2 à 3 minuten) , als het in een dunne sliert van je garde af druipt is het goed.
- Als het chocolade-boter mengsel gesmolten is doe je dit bij een van de twee beslag kommen (die met de 2 eieren) .
- Leg de glazen schaal terug op het pannetje en laat de andere 125 gram boter smelten samen met de pure chocolade.
- Schep met de pannenlikker de witte chocolade-boter mix door het beslag.
- Voeg aan de schaal waar de chocolade-boter mix al aan is toegevoegd 100 gram zelfrijzend bakmeel toe.
- Als de pure chocolade-boter mix helemaal gesmolten is voeg je dit mengsel toe aan de schaal waar alleen nog suiker en eieren (3 eieren) in zitten.
- Haal de pan van de hittebron en doe warm water in de glazen schaal zodat die chocolade kan losweken.
- Schep nu met de pannenlikker de pure chocolade-boter mix door de rest van het beslag.
- Voeg ook aan dit beslag 100 gram zelfrijzend bakmeel toe.
- Spray de ovenschaal in met de bakspray of vet de schaal in met boter.
- Doe 2/3 deel van het donker bruine beslag in de ovenschaal en smeer dit over de hele bodem uit met de pannenlikker.
- We gaan nu terug naar het beslag met de witte chocolade.
- Verdeel dit beslag over twee schaaltjes, de kom waar het al in zit en een gedeelte in een nieuwe schone schaal.
- Doe bij het ene gedeelte oranje kleurstof en roer dit goed door.
- `Doe bij het andere gedeelte groene kleurstof en roer ook dit goed door.
- Doe het oranje beslag ook in de ovenschaal en smeer dit met de pannenlikker uit over het donker bruine beslag.
- Doe nu het groene beslag ook in de ovenschaal en smeer dit uit over het oranje beslag.
- Pak nu het overgebleven donker bruine beslag en verdeel dit in kloddertjes over het groene beslag.
- Trek met de saté prikker eerst horizontale lijnen door alle lagen van het beslag.
- Trek daarna verticale lijnen door alle lagen van het beslag.
- Maak nu een tekening van een spinnenweb (van het midden naar de buitenste randen) met de saté prikker.
- Nu kunnen de brownies de oven in.
- Laat de brownies ongeveer 35 minuten in de oven op 180 graden.
- Controleer of de brownies na 35 minuten goed zijn door er met een saté prikker in te prikken, komt de saté prikker droog (dus zonder dat er iets aan de prikker zit) uit de brownies dan zijn ze goed en kunnen ze uit de oven.
- Laat de brownies ongeveer 20 minuten afkoelen voor je ze uit de ovenschaal haalt.
- Snij de brownies in stukjes, aan de buitenkant is het net een normale bruine brownie en van binnen zie je de kleurtjes.
- Eetse!
tips:
- Meng rode en gele kleurstof om oranje te krijgen.
- Meng gele en blauwe kleurstof om groen te krijgen.
- De brownies smaken ook heel lekker bij een bolletje vanille ijs met een toefje slagroom.
benodigdheden van het bloeddorstige drankje:
- 1,5 Liter rode frisdrank -> ik gebruikte rode Fernandes.
- 500 Milli Liter drank met alcohol -> ik gebruikte Bacardi.
verdere benodigdheden:
- 100 % latex handschoen zonder poeder van binnen.
- water
- diepvries
- mesje
- pan
- opscheplepel
stappenplan:
- Vul de handschoenen met water en leg deze ongeveer 24 uur van te voren in de diepvries.
- Meng de frisdrank en de drank in de pan.
- Haal de handschoenen uit de vriezer.
- Hou de handschoenen even onder de koude kraan.
- Snij de handschoen met het mesje open.
- Haal de handschoen voorzichtig van het ijs af (ik deed dit wat te wild waardoor er vingers zijn afgebroken).
- doe de ijs handen ook in de pan.
- Drinkse!
tips:
- Als frisdrank kan je ook andere rode drank gebruiken zoals cassis, rode Fanta of grenadine.
- Zijn er toch vingers afgebroken, geen stress dit kan extra creepy zijn.
- Vind je het niet handig om de drank met een opscheplepel in een glas te doen? Doe de drank dan in een kan.
- Liever alcohol vrij? Meng cassis of Fernands met sinas of 7-up.
Reactie plaatsen
Reacties