Je gelooft het misschien niet als je naar de foto's kijkt maar in deze cake zit wel degelijk witte chocolade. Het is een heerlijke cake maar wel machtig.
Benodigdheden:
- witte chocolade chips (ik heb ze bij de jumbo gekocht) maar normale witte chocola kan ook als je het in stukjes hakt.
- 200 gram ongezouten roomboter (op kamer temperatuur)
- 4 eieren
- klein snufje zout
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 200 gram suiker
- zakje vanille suiker, 8 gram
Verdere benodigdheden:
- bakpapier
- cakevorm
- oven
- garde/keukenmachine
- oven
- schaaltje
- pannenlikker
- satéprikker
Stappenplan:
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Meng in een kom alle suikers met de boter.
- Voeg ook het zout toe en mix tot een smeuïg mengsel.
- Breek de eieren 1 voor 1 boven een bakje zodat je kan zien of er schilletjes bij zitten, als het eitje schil vrij is doe je deze bij het beslag.
- Mix het beslag na ieder ei goed door.
- Voeg nu het zelfrijzend bakmeel toe, niet alles in een keer maar beetje bij beetje.
- Blijf alles goed mixen tot je een glad beslag hebt.
- Voeg nu de chocola toe en schep dit door het beslag met de pannenlikker.
- Bekleed je bakvorm met bakpapier, neem een groot vel dat zowel de bodem als zijkanten bekleed.
- Giet je beslag de bakvorm.
- Zet de cake nu 60 minuten in de oven op 175 graden.
- Als de 60 minuten verstreken zijn prik je met je satéprikker in de cake, komt deze er droog uit dan is de cake goed. Let er wel op dat er geen chocola aan je prikker zit als de prikker er niet droog uit komt.
- Laat de cake nog 20 minuten rusten in de vorm voor je de cake eruit haalt.
- Eetse!
Tips:
- Zorg dat het bakpapier een stukje boven de rand van de cakevorm uitsteekt zodat je de cake er makkelijk uit kan tillen.
- Blijft je bakpapier niet zitten? Dip met je vinger in het beslag en doe op de bodem van de cakevorm een beetje beslag, hier plakt het bakpapier nu aan en blijft het zitten.
- Iedere soort chocola kan je voor deze cake gebruiken.
Reactie plaatsen
Reacties