Vogelnestje (uit de airfryer)

Gepubliceerd op 3 november 2020 om 10:13

Misschien had je nooit link gelegd tussen eten en een vogelnestje, maar deze bal smaakt er zeker niet minder om. Ik had nog nooit "gehakt" ballen in de airfryer gemaakt maar het gehakt was nog mals en gaar ook! Ik was flabbergasted. 

 

Benodigdheden:

  • Gehakt (500 gram is genoeg voor 4 ballen)
  • eieren 
  • paneermeel
  • kruiden 

 

Extra benodigdheden:

  • pannetje om de eitjes in te koken 
  • hittebron 
  • airfryer (het kan ook in de oven maar ik weet dan niet precies hoelang).
  • plateautje 
  • tang
  • bakspray/boter 
  • mogelijk bakpapier, zie stap 17.

 

Stappenplan:

  1. Kook de eitjes in 8 minuten hard (de tijd gaat pas in als het water bubbelt).
  2. Als de eitjes gekookt zijn spoel je ze met koud water af. 
  3. Laat de eitjes even in koud water staan. 
  4. Doe de kruiden bij het gehakt (ik gebruikte; kurkuma, peterselie, zout, peper, knoflook poeder en uien poeder).
  5. Buig je hand in een kuiltje en vul dit met paneermeel.
  6. Doe de paneermeel bij het gehakt. 
  7. Kneed het gehakt goed door. 
  8. Pel de eitjes.
  9. Laat de airfryer op 200 graden voor verwarmen.
  10. Draai van het gehakt gehaktballen.
  11. Leg je gedraaide gehaktbaal op het plateautje en druk plat (het lijkt dan op een dikke kleine pannenkoek qua vorm).
  12. Leg het gekookte ei in het midden van de geplette gehaktbal.
  13. Vouw het gehakt nu om het ei heen. 
  14. Draai de bal (net als bij een gehaktbal) zodat deze mooi rond wordt.
  15. Zorg dat er geen gaatjes en spleten meer in het gehakt zitten. 
  16. Als de airfryer is voorverwarmd doe je de gehakt-ei ballen in de airfryer.
  17. LET OP: Heb je een bakje met anti aanbaklaag voor in de airfryer, vet deze dan in met boter of bakspray en leg dan de gehakt-ei ballen er in. Heb je alleen een rooster, doe de bakpapier op de bodem en leg dan de gehakt-ei ballen erin. 
  18. Zet de airfryer 7 minuten op 200 graden aan.
  19. Als de 7 minuten voorbij zijn zet je de airfryer op 150 graden.
  20. Draai de ballen in de airfryer om met de tang en zet hem 9 minuten aan op 150 graden. 
  21. Haal de ballen uit de airfryer.
  22. Eetse! 

 

tips:

  • Dit gerecht kun je ook bij het avond eten nuttigen.
  • Heel lekker op een broodje.
  • Dit kan een dag in de koelkast bewaard worden. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.