Hartige croissant-deeg krans

Gepubliceerd op 1 maart 2021 om 13:39

De hartige croissant-deeg krans is een echte klassieker hier thuis. Hij is makkelijk en redelijk snel klaar. Foto 1 is het eindresultaat en foto 2 is ter verduidelijking hoe je de krans vult en omslaat. 1 krans is genoeg voor 4 personen. 

 

Benodigdheden:

  • 250 gram champignons 
  • 1 grote ui
  • 400 gram kipfilet 
  • 150 gram maïs 
  • 125 gram mozarella 
  • 70 gram tomatenpuree 
  • 125 gram spekreepjes 
  • 1 rol croissant-deeg 
  • 1 ei 

 

Verdere benodigdheden:

  • oven 
  • ovenplaat
  • bakpapiertje 
  • kwastje 
  • koekenpan
  • hapjespan 
  • spatel
  • lepel
  • schaaltje
  • scheutje olijfolie 

 

Stappenplan:

  1. Zet de koekenpan op middelhoog vuur en doe de spekreepjes in de droge pan.
  2. Snij de ui in kwart ringen.
  3. Kruid de kipfilet als je dat lekker vind, ik heb nasi kruiden op de kip gedaan en dit viel in de smaak.
  4. Als de spekjes gebakken zijn schep je ze uit de koekenpan in de hapjespan, zorg dat het vet van de spekjes in de koekenpan blijft zitten.
  5. Bak nu de ui in het vet van de spekjes.
  6. Als de ui gebakken is doe je deze ook bij de spekjes in de hapjes pan.
  7. Doe nu een scheutje olijfolie in de koekenpan en bak de champignons.
  8. Laat de oven op 200 graden voorverwarmen.
  9. Leg het bakpapiertje op de ovenplaat. 
  10. Zet nu in het midden van de bakplaat het schaaltje. Haal het croissant deeg uit de verpakking. Een stuk croissant deeg (voor 1 croissant) heeft de vorm van een driehoek, leg de lange kant tegen het bakje aan zodat de punten naar de randen van de bakplaat wijzen. Herhaal dit met meer stukken croissant deeg tot heel het bakje omsingeld is door deeg, de punten moeten elkaar kruisen.
  11. Als de champignons gebakken zijn doe je deze ook in de hapjespan, voeg ook de tomaten puree en de maïs toe. 
  12. Bak nu de kipfilet in de koekenpan.
  13. Verdeel de mozzarella in stukjes en voeg deze toe aan de hapjespan.
  14. Roer alles goed door tot de mozzarella helemaal gesmolten is. 
  15. Als de kipfilet gaar is doe je deze ook in de hapjespan.
  16. De koekenpan heb je nu niet meer nodig.
  17. Spatel alles goed door elkaar.
  18. Leg nu in de binnenste ring van de krans die je hebt gemaakt met croissant-deeg je vulling (in de hapjespan).
  19. Vouw nu de punten van het croissant deeg dicht over de vulling (zie afbeelding 2, deze is voor de helft dicht gevouwen).
  20. Breek het ei boven het eerder gebruikte schaaltje en klop het ei geel los.
  21. Smeer het deeg nu in met ei.
  22. Zet de krans 14 minuten op 200 graden in de oven.
  23. Eetse!

 

Tips:

  • Pak een wat groter schaaltje. 
  • Duw de hoeken van het deeg dat je over de vulling heen vouwt goed vast zodat de vulling op zijn plek blijft in de oven.
  • Doe geen strooikaas over de krans anders word het een vette slappe massa. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.