De een haat ze de ander is er gek op. Zo een kale spruit vind ik niet lekker maar met een paar extra ingrediënten wordt zo'n groen kooltje toch wel heel lekker.
Benodigdheden:
- spruitjes
- 1 ui
- champignons
- champignon saus (ik gebruikte een zakje)
- hamblokjes
- olijfolie
Verdere benodigdheden:
- hapjespan
- kookpan
- water
- vergiet
- snijplank
- mes
- spatel
- steelpannetje
- vork
Stappenplan:
- Zet de spruitjes, het snijplankje, het mesje en de vergiet klaar.
- Snij het kontje van de spruit af en zet in de spruit een kruis, doe dit bij alle spruitjes.
- Kook de spruitjes in de kookpan tot deze zacht genoeg zijn om er makkelijk met een vork in te prikken.
- Snij, terwijl de spruitjes koken, de ui in ringen en bak in de hapjes pan eerst de champignons dan de ui en voeg daarna de hamblokjes toe, zodra je de ham toe voegt kan je de pit op een laag vuurtje zetten.
- Maak nu de champignonsaus in het steelpannetje zo als aangegeven op de verpakking van de saus.
- Als de spruitjes gaar zijn giet je deze af in het vergiet en voeg je de spruitjes toe aan de hapjespan.
- Voeg ook de saus toe aan de hapjespan.
- Spatel alles goed door.
- Eetse!
Reactie plaatsen
Reacties