Multifunctionele saus

Gepubliceerd op 14 december 2020 om 10:23

Toen we deze saus aten op een broodje hamburger kwamen de ideeën naar boven waarbij de saus allemaal wel niet lekker zou zijn. De conclusie was dat dit een multifunctionele saus was omdat hij zowel bij vlees, vis, patat, op brood of bij groente lekker zou zijn. Vandaar de naam multifunctionele saus.

 

Benodigdheden:

  • 200 milliliter Zaanse mayonaise
  • 3 eetlepels piccalilly 
  • 2 eetlepels fijn gehakte ui
  • 1 theelepel kristalsuiker
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • een halve theelepel mosterd 
  • 1 teen knoflook geperst 
  • een scheut olijfolie 

 

Verdere benodigdheden:

  • schaaltje 
  • garde
  • eetlepel
  • theelepel 
  • knoflookpers 

 

Stappenplan:

  1. Voeg alle ingrediënten bij elkaar in het schaaltje.
  2. Mix alles goed door met de garde.
  3. Eetse!

 

Tips:

  • Wil je de saus wat romiger? Voeg meer mayonaise toe aan de saus.
  • De saus kan je 1 dag in de koelkast bewaren.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.