Boontjes in jachtsaus

Gepubliceerd op 27 november 2020 om 11:29

Boontjes in jachtsaus met kipfilet, ui en champignons. Makkelijk, snel en lekker. Perfect recept voor hen die niet veel tijd hebben of even geen zin hebben in een uitgebreide maaltijd. Bij mij waren de groente al voorgesneden.

 

Benodigdheden:

  • boontjes 
  • kipfilet 
  • champignon 
  • jachtsaus, ik had van die zakjes die je met water moet mengen. 
  • ui 

 

Verdere benodigdheden:

  • koekenpan
  • pan om alles in te mixen
  • spatel 
  • olijf olie
  • hittebron 
  • steelpannetje 
  • pan om de boontjes in te koken
  • vork 

 

Stappenplan:

  1. Kook de boontjes tot deze zacht genoeg zijn om met je vork makkelijk in te prikken. 
  2. Zet de koekenpan op de hittebron en giet er een scheutje olijfolie in, laat deze warm worden op hoogvuur.
  3. Bak de champignon en de ui.
  4. Als de champignon en de ui gaar zijn doe je deze in de pan waar je het geheel in gaat maken. 
  5. Doe nog een scheut olijfolie in de koekenpan en bak de kipfilet tot deze gaar en een beetje bruin is. 
  6. Maak nu in het steelpannetje de jachtsaus klaar, als je van die zakjes gebruikt maak hem dan zoals beschreven op de gebruiksaanwijzing. 
  7. Als de boontjes zacht genoeg zijn giet je ze af en doe je ze bij de champignon en ui.
  8. Als ook de kip goed gaar is doe je deze ook in de pan bij de champignon, ui en boontjes.
  9. Spatel alles goed door elkaar.
  10. Voeg de jachtsaus toe en roer het geheel goed door.
  11. eetse! 

 

Tips:

  • Wil je wat meer kleur? voeg maïs of een paprika toe. 
  • Vind je het nog te weinig smaak, voeg een scheut ketjap toe aan het geheel.
  • Je kan de kip kruiden met bijvoorbeeld peper en zout. 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.