Kip dij filet in saus, vrij dikke saus kan je wel zeggen. Dit gerecht vonden wij hier thuis echt HEERLIJK! Is dit goed voor de lijn? tuurlijk niet ;-). Dit gerecht is genoeg voor 6 personen.
Benodigdheden:
- Kip-dij-filet (ik had een pak waar 8 kipjes in zaten).
- 150 gram maïs
- één rode paprika
- 2 uien
- bosuitje
- 75 milliliter ketjap
- 250 gram champignon
- 200 gram crème fraîche
- sesamzaadjes
- zakje roomsaus (champignon roomsaus kan ook)
- water
- olijfolie
- kruiden: paprikapoeder, kurkuma, knoflookpoeder, zwarte peper, zout en peterselie.
Verdere benodigdheden:
- Snijplank
- mesje
- vergiet (optioneel)
- hittebron
- koekenpan
- hapjespan (pan om de mix in te maken)
- steelpannetje
- Deksel voor op de koekenpan
- spatel
Stappenplan:
- Snij de ui in halve ringen.
- Verwarm de koekenpan op de hittebron, dit mag op hoogvuur.
- Verwarm een scheut olijfolie in de pan.
- Als de olijfolie in de pan warm is geworden dan bak je de ui in de pan.
- Terwijl de ui in de pan ligt snij je de bos ui in kleine ringetjes.
- Als de uitjes bijna goed zijn doe je de bosui bij de normale ui en bak je deze eventjes mee.
- Als de uitjes goed genoeg zijn doe je deze in de hapjes pan waar je alles in gaat mixen.
- De hapjes pan mag op een laag vuurtje zodat het warm blijft.
- Ik had gekozen voor voorgesneden champignons dus die gaan we nu bakken, vergeet niet om een beetje olijfolie in de pan te doen.
- Spoel de paprika onder de kraan af.
- Snij de paprika in kleine blokjes terwijl de champignon in de pan ligt.
- Als de paprika gesneden is doe je deze bij de champignon zodat deze even kan meebakken.
- Ik had maïs uit een blikje dus deze waste ik onder de kraan in het vergiet af terwijl de champignon en de paprika aan het bakken was.
- Als de maïs een beetje is uitgelekt doe je deze ook bij de champignon en de paprika.
- Als alles gaar is in de koekenpan doe je de champignon, paprika en maïs bij de uitjes.
- Doe een grotere scheut olijf olie in de pan en laat warm worden, zet de pan nu op middelhoog vuur (dus lager).
- Kruid de kip-dij-dilet met kurkuma, zwarte peper en paprika poeder.
- Nu ga je de kip-dij-filet bakken, dit doe met de deksel op de pan, en je draait ze af en toe om.
- Kijk op het zakje van de roomsaus hoeveel water erbij moet.
- Doe het water en de inhoud van het zakje in het steelpannetje en breng al roerend aan de kook.
- Roer alle groenten in de hapjes pan goed door elkaar.
- Als de saus in het steelpannetje klaar is (hij is nu dikker geworden en egaal van kleur), doe je de saus bij de groenten in de hapjes pan.
- Roer de saus goed door de hapjespan.
- Doe nu ook de crème fraîche in de hapjespan en roer ook deze goed door de pan.
- Voeg nu de ketjap, de sesamzaadjes (ongeveer een eetlepel) en alle kruiden toe aan het mengsel.
- Als de kip-dij-filet gaar is (dit duurt best wel lang). Doe je deze ook in de hapjes pan en dompel je deze goed onder in de saus.
- Eetse!
Tips:
- Je kan de kip-dij-filet ook vervangen door kipfilet, dit is sneller en makkelijker.
- Ik ben het vergeten maar spekreepjes zouden heel lekker zijn door de mix dus dat is zeker aan te raden.
- Bij een gebakken aardappeltje is dit heel lekker.
- Als je met 2-3 personen bent is de kleine crème fraîche verpakking genoeg.
- Kruid altijd naar smaak!
Reactie plaatsen
Reacties