Kip-dij-filet in dikke saus

Gepubliceerd op 18 november 2020 om 11:08

Kip dij filet in saus, vrij dikke saus kan je wel zeggen. Dit gerecht vonden wij hier thuis echt HEERLIJK! Is dit goed voor de lijn? tuurlijk niet ;-). Dit gerecht is genoeg voor 6 personen.

 

Benodigdheden:

  • Kip-dij-filet (ik had een pak waar 8 kipjes in zaten).
  • 150 gram maïs
  • één rode paprika
  • 2 uien 
  • bosuitje 
  • 75 milliliter ketjap 
  • 250 gram champignon 
  • 200 gram crème fraîche 
  • sesamzaadjes
  • zakje roomsaus (champignon roomsaus kan ook) 
  • water 
  • olijfolie
  • kruiden: paprikapoeder, kurkuma, knoflookpoeder, zwarte peper, zout en peterselie.

 

Verdere benodigdheden:

  • Snijplank 
  • mesje 
  • vergiet (optioneel)
  • hittebron 
  • koekenpan
  • hapjespan (pan om de mix in te maken) 
  • steelpannetje 
  • Deksel voor op de koekenpan
  • spatel 

 

Stappenplan:

  1. Snij de ui in halve ringen.
  2. Verwarm de koekenpan op de hittebron, dit mag op hoogvuur.
  3. Verwarm een scheut olijfolie in de pan.
  4. Als de olijfolie in de pan warm is geworden dan bak je de ui in de pan.
  5. Terwijl de ui in de pan ligt snij je de bos ui in kleine ringetjes. 
  6. Als de uitjes bijna goed zijn doe je de bosui bij de normale ui en bak je deze eventjes mee.
  7. Als de uitjes goed genoeg zijn doe je deze in de hapjes pan waar je alles in gaat mixen. 
  8. De hapjes pan mag op een laag vuurtje zodat het warm blijft. 
  9. Ik had gekozen voor voorgesneden champignons dus die gaan we nu bakken, vergeet niet om een beetje olijfolie in de pan te doen.  
  10. Spoel de paprika onder de kraan af.
  11. Snij de paprika in kleine blokjes terwijl de champignon in de pan ligt.
  12. Als de paprika gesneden is doe je deze bij de champignon zodat deze even kan meebakken. 
  13. Ik had maïs uit een blikje dus deze waste ik onder de kraan in het vergiet af terwijl de champignon en de paprika aan het bakken was. 
  14. Als de maïs een beetje is uitgelekt doe je deze ook bij de champignon en de paprika.
  15. Als alles gaar is in de koekenpan doe je de champignon, paprika en maïs bij de uitjes. 
  16. Doe een grotere scheut olijf olie in de pan en laat warm worden, zet de pan nu op middelhoog vuur (dus lager).
  17. Kruid de kip-dij-dilet met kurkuma, zwarte peper en paprika poeder. 
  18. Nu ga je de kip-dij-filet bakken, dit doe met de deksel op de pan, en je draait ze af en toe om.  
  19. Kijk op het zakje van de roomsaus hoeveel water erbij moet. 
  20. Doe het water en de inhoud van het zakje in het steelpannetje en breng al roerend aan de kook. 
  21. Roer alle groenten in de hapjes pan goed door elkaar. 
  22. Als de saus in het steelpannetje klaar is (hij is nu dikker geworden en egaal van kleur), doe je de saus bij de groenten in de hapjes pan. 
  23. Roer de saus goed door de hapjespan. 
  24. Doe nu ook de crème fraîche in de hapjespan en roer ook deze goed door de pan. 
  25. Voeg nu de ketjap, de sesamzaadjes (ongeveer een eetlepel) en alle kruiden toe aan het mengsel. 
  26. Als de kip-dij-filet gaar is (dit duurt best wel lang). Doe je deze ook in de hapjes pan en dompel je deze goed onder in de saus.
  27. Eetse! 

 

Tips:

  • Je kan de kip-dij-filet ook vervangen door kipfilet, dit is sneller en makkelijker. 
  • Ik ben het vergeten maar spekreepjes zouden heel lekker zijn door de mix dus dat is zeker aan te raden.
  • Bij een gebakken aardappeltje is dit heel lekker. 
  • Als je met 2-3 personen bent is de kleine crème fraîche verpakking genoeg. 
  • Kruid altijd naar smaak!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.