De meeste mensen zijn net als ik gek op pizza, het enige probleem waar ik bij een pizzeria altijd tegen aan loop is dat alle lekkere dingen nooit maar dan ook nooit op één pizza zitten. Het oplossen van dit probleem neemt wat tijd in beslag zo'n 50 minuten om precies te zijn maar dan heb je ook wat. De eerste foto kan je verwarren met een ovenschotel maar dat is het niet. Ik heb de glazen plaat van de oven gebruikt om de pizza in te maken. Voor de bodem van de pizza gebruikte ik kant-en-klaar deeg van Dr Oetker, deze was helaas niet zo makkelijk in het gebruik. Je moest zelf water en olijfolie toevoegen om vervolgens een soort hele grote kauwgombal te krijgen die met veel pijn en moeite de vorm aannam die ik wou. Alvast een tip van mij is dus om een kant-en-klare bodem te kopen die je alleen maar hoeft uit te rollen!
Benodigdheden:
- kant-en-klaar pizza deeg
- kipfilet blokjes
- 150 gram maïs
- spekreepjes
- bakje gesneden champignon
- zakje/bakje gesneden uien ringen
- één oranje paprika
- pakje tomaten frito (350 gram)
- kruiden naar smaak (ik gebruikte zout, peper, paprika poeder, basilicum, kurkuma en uienpoeder), de kruiden zijn voor de kipfilet blokjes.
- olijfolie
- pizza strooikaas
Verdere benodigdheden:
- oven of airfryer
- plaat voor in de oven (foto 1) met eventueel bakpapier als je geen plaat hebt maar een rooster, als je de pizza liever in de airfryer maakt dan een bakje met anti aanbaklaag (foto 2).
- bakspray (airfryer/plaat voor in de oven), of bakpapier (rooster voor in de oven).
- koekenpan
- hittebron
- spatel
- grote kom
- lepel
- snijplank
- mes
- vergiet
Stappenplan:
- Maak volgens de instructies van het deeg, het deeg in de grote kom (250 milliliter water en 2 eetlepels olijfolie toevoegen).
- Kneed het deeg goed door.
- Laat de oven op 220 graden voor verwarmen (elektrische ove 220 graden, hete lucht oven of airfryer op 200 graden).
- Als de maïs uit blik is was deze dan goed af onder de kraan in het vergiet.
- Spray de plaat voor in de oven (bij mij was het van glas) of het bakje voor in de airfryer in met de bakspray, heb je geen plaat of airfryer? Bekleed het rooster voor in de oven dan met bakpapier.
- Bekleed het oppervlak waar je de pizza op gaat maken (plaatrooster,bakje) met het deeg voor de bodem.
- Snij de paprika in kleine stukjes.
- Zet de koekenpan op het vuur en laat warm worden.
- Bak de spekreepjes in de koekenpan tot deze gaar is.
- Smeer de pizza bodem in met de tomaten frito, dit gaat makkelijk met de lepel.
- Doe zo veel champignon en ui op de bodem als dat je wilt.
- Doe ook de maïs en de paprika op de pizza.
- Als de spekreepjes gaar zijn schep je deze met een lepel uit de pan en leg je ze op de pizza.
- Doe een klein scheutje olijfolie in de pan.
- Bak de kipfilet blokjes in de pan.
- Je kan de kipfilet blokjes vooraf marineren, je kan ook de kruiden op de kipfilet blokjes doen als deze in de pan liggen.
- Als de kipfilet blokjes gaar zijn doe je ook deze op de pizza.
- Als alle ingrediënten op de pizza liggen bestrooi je de pizza met de pizza strooikaas.
- Plaats de pizza in de oven voor 25 minuten, in de airfryer 15 minuten.
- Als de bodem niet meer zacht is en de kaas is gesmolten is de pizza klaar.
- Eetse!
Tips:
- Voor je het deeg gaat kneden is het aan te raden om je handen met olijfolie in de smeren, er blijft nu nog steeds beslag aan je vingers hangen maar het is er veel sneller af dan met je blote niet-ingesmeerde handen.
- Ik ben er voor gegaan om alles voorgesneden te nemen om tijd te besparen, heb je dit liever niet kan je natuurlijk ook alles vers en ongesneden nemen. Hou er dan wel rekening mee dat de bereidingstijd langer wordt.
- De plaat voor in de oven was bij mij genoeg voor 5 personen. Het bakje voor in de airfryer was genoeg voor 2 personen.
- Koop een kant-en-klare bodem die je kan uitrollen.
Reactie plaatsen
Reacties