Ik had dus bedacht dat ik iets wilde maken met gedroogde tomaat, garnalen en groente. Nou dat is gelukt, hoe het zou heten? Ik heb werkelijk waar geen idee. Wel was het lekker. Ik had alleen de gedroogde tomaten uit een potje met olie, kruiden en knoflook en dat heb ik geweten...Die dingen smaakte zo sterk dat ik m'n keel er zeer van deed. Dus tipje van mij de normale gedroogde tomaten smaken ook lekker! Dit recept is genoeg voor 5 personen.
Benodigdheden:
- 400 gram spinazie
- 250 gram champignon
- één potje gedroogde tomaat
- 150 gram maïs (een klein blikje)
- 400 gram garnalen gemarineerd in knoflook (kant-en-klaar te koop maar je kan ze ook zelf marineren).
- 200 gram crème fraîche
- een ui
- ketjap
- kruiden naar smaak (ik gebruikte kurkuma en paprikapoeder)
Verdere benodigdheden:
- koekenpan
- olijfolie
- hittebron
- pan om alles bij elkaar in te mixen
- spatel
- vergiet
- snijplank
- mesje
- vorkje
Stappenplan:
- Snij de champignons
- Zet de koekenpan op hoog vuur met een scheutje olijf olie zodat deze warm kan worden.
- Bak de champignons in de koekenpan.
- Snij in de tussentijd de ui in halve ringen.
- Voeg de ui toe aan de champignons en bak mee.
- Was ook de spinazie in het vergiet en laat goed uitlekken.
- Zet de tweede pan op laag vuur en doe hier de champignons en de ui in die gaar zijn.
- Doe weer een klein scheutje olie in de koekenpan.
- Doe de spinazie in de koekenpan en laat op het vuur staan tot deze zacht is.
- Spoel de maïs in het vergiet goed af (ik gebruik altijd Bio maïs uit een potje en ik wil dat het sap niet meer op de maïs zit).
- Doe de spinazie bij de champignon en ui.
- Zet de hittebron waar de koekenpan op staat nu lager, op middelhoog vuur.
- Haal met een vorkje de gedroogde tomaatjes een voor een uit het potje en leg ze in de pan, zo kunnen ze warm worden.
- Als de tomaatjes warm zijn voeg je ook deze toe aan de andere pan met de champignon, ui en spinazie.
- Als de maïs in het vergiet is uitgelekt kan je deze of eerst even in de koekenpan doen, of gelijk in de pan bij het mengsel.
- Bak nu de garnalen in de koekenpan, zorg dat ze tussendoor een keer worden omgedraaid.
- Als de garnalen gaar zijn (ongeveer in de vorm van een bolle U) dan kunnen deze ook bij het mengsel.
- Zet de hittebron waar de koekenpan op stond uit en zet de pan op een andere pit (als de pit warm blijft).
- Voeg de crème fraîche toe aan het mengsel.
- Voeg ook 2 scheuten ketjap aan het mengsel toe en de kruiden die je hebt uitgekozen.
- Spatel het geheel goed door.
- Eetse!
tips:
- Krijg je de crème fraîche niet goed uit de verpakking? Knijp dan zachtjes in de verpakking en dan komt hij er net zoals een Mona toetje uit glijden.
- Let er goed op wat voor soort gedroogde tomaten je koopt.
- Wij hebben het mengsel in combinatie met aardappelpartjes gegeten.
- Liever geen vissoort in combinatie met spinazie (in spinazie zit nitraat dat bij verhitting wordt omgezet in nitriet)? Vervang de garnalen dan door kipfilet blokjes, ook erg lekker!
- Als de garnalen de vorm hebben van een bolle U dan zijn ze goed gebakken, is het staartje helemaal naar binnen gekruld in de vorm van een O dan heb je ze te lang gebakken en kunnen de garnalen droog smaken.
Reactie plaatsen
Reacties