Gevulde kipfilet

Gepubliceerd op 26 oktober 2020 om 09:40

Dit recept heb je waarschijnlijk al vaker gezien, en dat snap ik helemaal omdat het ook erg lekker is! Je zit na zo'n kipje wel gelijk ver vol maaaaaarrr het is ook niet de bedoeling dat je met honger van tafel gaat. 

 

Benodigdheden:

  • kipfilet 
  • spinazie 
  • Philadelphia 
  • champignon
  • spek reepjes 
  • olijfolie

 

Verdere benodigdheden:

  • snijplank
  • mes
  • saté prikkers 
  • 2 lepels
  • schaal om in te kunnen mixen
  • vergiet 
  • hittebron
  • koekenpan
  • pan om de spinazie in te koken
  • deksel van een pan

 

stappenplan:

  1. Kook de spinazie in een laagje water tot deze zacht is.
  2. Snij de champignon in de tussentijd.
  3. Zet de koekenpan op de hittebron op hoog vuur en bak de spekreepjes.
  4. Doe de Philadelphia alvast in de kom waar je de mix in gaat maken.
  5. Als de spekjes gaar zijn schep je deze met een lepel uit de pan zodat het vet in de pan blijft.
  6. Doe de spekjes bij de Philadelphia. 
  7. Bak de champignons in het achtergebleven vet van de spekjes tot deze gaar zijn.
  8. Als deze gaar zijn doe je deze ook in kom, en roer goed door.
  9. Zet de hittebron van de koekenpan uit. 
  10. Als de spinazie gaar is giet je deze af.
  11. Laat de spinazie goed uitlekken!
  12. Als de spinazie goed is uitgelekt doe je deze ook in de kom. 
  13. Roer de vulling goed door.
  14. Pak de kipfilet, kijk waar er een soort naad/inkeping in de kip zit. Je hebt dan een groter stuk kip en een kleiner stuk kip aan elkaar.
  15. Snij met het mes het grote gedeelte van de kip open, doe dit met kleine sneetjes zodat de kipfilet een steeds langere dunnere lap wordt. 
  16. Als de kipfilet is open gesneden doe je de vulling er met een lepel tussen.
  17. Vouw de kipfilet dicht en zet vast met de saté prikkers. 
  18. Zet de hittebron van de koekenpan terug aan op middelhoog vuur. 
  19. Doe een flinke scheut olijfolie in de pan en laat warm worden. 
  20. Doe de kipfilet in de pan met een deksel erop/erover. 
  21. Als de kipfilet wit begint te worden draai je hem om. 
  22. Als de kip rondom wit is zet je het vuur hoger.
  23. Nu gaat de kip bakken, bak hem aan beide kanten mooi bruin.
  24. Zet de kip ook nog even rechtop (kan tegen de rand van de pan).
  25. Als hij aan alle kanten klaar is haal je hem van het vuur.
  26. Verwijder de saté prikkers.
  27. Eetse!

 

tips:

  • Combineer lekker met bootjes en een gebakken aardappeltje.
  • Wil je wat meer kleur? Voeg dan maïs of paprika toe.
  • Heb je de kip per ongeluk door gesneden? Zet hem dan vast met saté prikkers aan beide kanten. 
  • Heb je te veel vulling gemaakt? Kijk dan even bij ontbijt&lunch naar de spinazie omelet want deze is ontstaan vanuit deze vulling. 
  • Druk voor het recept van de omelet op de knop hieronder.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.