Zalm vissticks

Gepubliceerd op 23 oktober 2020 om 12:30

En super snel en lekker recept? De zalm vissticks! Lekker op een broodje of bij het avond eten. 

 

benodigdheden:

  • Verse zalm 
  • zalmkruiden/kruiden naar keuze.
  • Paneermeel 
  • eieren 
  • olijfolie

 

verdere benodigdheden:

  • snijplank 
  • mes 
  • 2 schaaltjes 
  • koekenpan
  • hittebron 
  • vorkje 

 

stappenplan:

  1. Snij de zalm in stroken van ongeveer 1,5 CM breed.
  2. Doe het paneermeel in de schaal.
  3. Voeg de gewenste kruiden toe aan het paneermeel en roer door elkaar met de vork.
  4. Breek de eieren in het andere schaaltje en roer ook deze goed door elkaar met de vork (de ei-gelen moeten breken).
  5. Dip de zalm strook helemaal rondom in het ei.
  6. Dip vervolgens de zalm strook m et ei in het paneermeel, ook helemaal rondom en gelijkmatig.
  7. Doe dit met alle zalm stroken. 
  8. Giet olijfolie in de koekenpan, een dun laagje over de hele bodem van de pan.
  9. Bak de zalmstroken in de koekenpan, haal pas uit de pan als beide zeiden mooi bruin gebakken zijn.
  10. Eetse!

 

tips:

  • Gebruik zalm kruiden.
  • Tijdens het dippen in het ei en de paneermeel kunnen er klonten ei met paneermeel aan je vingers blijven plakken, haal deze tussendoor weg. 
  • Gebruik zalm zonder vel. 
  • De foto hieronder laat zien hoe ze eruit moeten zien voordat ze gebakken zijn.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.