En super snel en lekker recept? De zalm vissticks! Lekker op een broodje of bij het avond eten.
benodigdheden:
- Verse zalm
- zalmkruiden/kruiden naar keuze.
- Paneermeel
- eieren
- olijfolie
verdere benodigdheden:
- snijplank
- mes
- 2 schaaltjes
- koekenpan
- hittebron
- vorkje
stappenplan:
- Snij de zalm in stroken van ongeveer 1,5 CM breed.
- Doe het paneermeel in de schaal.
- Voeg de gewenste kruiden toe aan het paneermeel en roer door elkaar met de vork.
- Breek de eieren in het andere schaaltje en roer ook deze goed door elkaar met de vork (de ei-gelen moeten breken).
- Dip de zalm strook helemaal rondom in het ei.
- Dip vervolgens de zalm strook m et ei in het paneermeel, ook helemaal rondom en gelijkmatig.
- Doe dit met alle zalm stroken.
- Giet olijfolie in de koekenpan, een dun laagje over de hele bodem van de pan.
- Bak de zalmstroken in de koekenpan, haal pas uit de pan als beide zeiden mooi bruin gebakken zijn.
- Eetse!
tips:
- Gebruik zalm kruiden.
- Tijdens het dippen in het ei en de paneermeel kunnen er klonten ei met paneermeel aan je vingers blijven plakken, haal deze tussendoor weg.
- Gebruik zalm zonder vel.
- De foto hieronder laat zien hoe ze eruit moeten zien voordat ze gebakken zijn.
Reactie plaatsen
Reacties