Vegetarische ovenschotel

Gepubliceerd op 22 oktober 2020 om 21:21

Deze vegetarische ovenschotel is een heerlijke maaltijd voor als je echt honger hebt! Het vult enorm en daarom is deze ovenschotel genoeg voor 6 personen.

 

Benodigdheden:

  • 600 gram verse spinazie 
  • 2 zakjes pizza strooikaas 
  • 150 gram maïs 
  • 1200 gram aardappelschijfjes 
  • 250 milli liter kookroom 
  • 2 tenen knoflook 
  • 1 ei 
  • boter om de ovenschaal mee in te vetten 
  • olijfolie
  • 2 theelepels mosterd
  • uienpoeder 
  • knoflookpoeder 
  • paprikapoeder
  • kurkuma kruiden 

 

extra benodigdheden:

  • oven 
  • ovenschaal 
  • koekenpan
  • vergiet 
  • knoflookpers/mesje 
  • hittebron 
  • garde
  • schaal 

 

stappenplan:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de knoflook tenen.
  3. Zet de koekenpan op middelhoog vuur op de hittebron.
  4. Was de spinazie in het vergiet en laat uitlekken.
  5. Doe een scheutje olie in de pan.
  6. Doe 1 teentje knoflook in de knoflook pers en doe in de koekenpan.
  7. Voeg de helft van de spinazie toe aan de knoflook.
  8. Vet de ovenschaal in met boter.
  9. Plak de aardappelschijfjes  op de bodem van de ovenschaal en één rij omhoog tegen de rand van de ovenschaal.
  10. Was de maïs in het vergiet.
  11. Als de spinazie zacht is doe je deze in de ovenschaal en verdeel over de hele bodem.
  12. Doe weer een scheutje olie in de koekenpan.
  13. Doe de tweede knoflookteen in de knoflook pers en doe deze ook in de pan.
  14. Doe de rest van de spinazie in de koekenpan.
  15. Bedek de spinazie in de ovenschaal met een tweede laagje aardappelschijfjes.
  16. Bestrooi de laag aardappelschijfjes met de pizza strooi kaas.
  17. Als de spinazie in de koekenpan zacht is kan deze op de laag strooikaas verdeelt worden. 
  18. Doe het ei, de kookroom, de kruiden, de mosterd en de maïs in de schaal en klop met de garde tot een zacht geheel. 
  19. Als het mengsel zacht is giet je het gelijkmatig in de ovenschaal.
  20. Bestrooi rijkelijk met pizza strooikaas.
  21. Doe de ovenschaal 40 minuten in de oven, of tot de kaas mooi bruin is. 
  22. Eetse!

 

tips:

  • Liever toch wat vlees? Voeg gehakt toe. 
  • Afvallen? Vervang de pizza kaas door magere 30+ strooikaas.
  • Bedek de zijkanten van de ovenschaal met één rij aardappeltjes en niet tot aan de rand. 
  • Wil je dat de ovenschotel wat vaster van vorm is? Voeg dan in plaats van 250 milli liter kookroom 200 milli liter toe. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.