Deze vegetarische ovenschotel is een heerlijke maaltijd voor als je echt honger hebt! Het vult enorm en daarom is deze ovenschotel genoeg voor 6 personen.
Benodigdheden:
- 600 gram verse spinazie
- 2 zakjes pizza strooikaas
- 150 gram maïs
- 1200 gram aardappelschijfjes
- 250 milli liter kookroom
- 2 tenen knoflook
- 1 ei
- boter om de ovenschaal mee in te vetten
- olijfolie
- 2 theelepels mosterd
- uienpoeder
- knoflookpoeder
- paprikapoeder
- kurkuma kruiden
extra benodigdheden:
- oven
- ovenschaal
- koekenpan
- vergiet
- knoflookpers/mesje
- hittebron
- garde
- schaal
stappenplan:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de knoflook tenen.
- Zet de koekenpan op middelhoog vuur op de hittebron.
- Was de spinazie in het vergiet en laat uitlekken.
- Doe een scheutje olie in de pan.
- Doe 1 teentje knoflook in de knoflook pers en doe in de koekenpan.
- Voeg de helft van de spinazie toe aan de knoflook.
- Vet de ovenschaal in met boter.
- Plak de aardappelschijfjes op de bodem van de ovenschaal en één rij omhoog tegen de rand van de ovenschaal.
- Was de maïs in het vergiet.
- Als de spinazie zacht is doe je deze in de ovenschaal en verdeel over de hele bodem.
- Doe weer een scheutje olie in de koekenpan.
- Doe de tweede knoflookteen in de knoflook pers en doe deze ook in de pan.
- Doe de rest van de spinazie in de koekenpan.
- Bedek de spinazie in de ovenschaal met een tweede laagje aardappelschijfjes.
- Bestrooi de laag aardappelschijfjes met de pizza strooi kaas.
- Als de spinazie in de koekenpan zacht is kan deze op de laag strooikaas verdeelt worden.
- Doe het ei, de kookroom, de kruiden, de mosterd en de maïs in de schaal en klop met de garde tot een zacht geheel.
- Als het mengsel zacht is giet je het gelijkmatig in de ovenschaal.
- Bestrooi rijkelijk met pizza strooikaas.
- Doe de ovenschaal 40 minuten in de oven, of tot de kaas mooi bruin is.
- Eetse!
tips:
- Liever toch wat vlees? Voeg gehakt toe.
- Afvallen? Vervang de pizza kaas door magere 30+ strooikaas.
- Bedek de zijkanten van de ovenschaal met één rij aardappeltjes en niet tot aan de rand.
- Wil je dat de ovenschotel wat vaster van vorm is? Voeg dan in plaats van 250 milli liter kookroom 200 milli liter toe.
Reactie plaatsen
Reacties