Quiche staat bekend om zijn spekjes en zijn ei, maar naast deze twee ingrediënten zijn er nog zoveel andere toevoegingen mogelijk die de quiche nog lekkerder maken dan dat hij al is. Bekijk bijvoorbeeld deze variant! Dit recept is genoeg voor 5 personen.
benodigdheden:
- 3 preien
- 250 gram champignons
- 250 gram spekreepjes
- 5 eieren
- 3 grote rode uien
- 250 milli liter slagroom
- diepvries deeg voor hartige taart
verdere benodigdheden:
- taartvorm
- bakspray/boter om in te vetten
- koekenpan
- maatbeker
- garde
- schaaltje
- oven
- hittebron
- mesje
- extra pan/grote schaal
- olie/boter om in te bakken
- lepel
stappenplan:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Zet de pan op de hittebron op hoog vuur.
- Bak als eerste de spekreepjes in hun eigen vet.
- Snij in de tussentijd de preien in ringen.
- Als de spekjes gaar zijn schep je ze uit de pan en doe je ze in de extra pan of grote schaal.
- bak de preien in het vet van de spekjes.
- Snij de rode uien in halve ringen.
- Haal het diepvries deeg voor hartige taart uit de vriezer en leg de plakjes los van elkaar neer zodat ze kunnen ontdooien.
- Als de prei glazig is doe je deze bij de spekjes.
- Doe de olie in de pan en bak de rode uitjes.
- Snij nu de champignons.
- Als de ui gaar is kan deze bij de spekjes en de prei.
- Bak nu de champignons.
- Doe de 250 milliliter slagroom in de maatbeker.
- Breek de eieren boven een extra schaaltje zodat je kan controleren of er ei schelletjes zijn afgebroken.
- Doe de eieren bij de slagroom.
- Klop met de garde het ei-slagroom mengsel goed door tot het een beetje dikker wordt van structuur.
- Als de champignon gaar is doe je deze bij de ui, prei en spekjes.
- Spray met de bakspray of vet met de boter de taartvorm in.
- Bekleed de bodem en de randen van de taartvorm met het diepvries deeg ( ik had 8 plakjes nodig).
- Doe het ei-slagroom mengsel bij de spekjes, prei, ui en champignon en roer goed door.
- Giet het mengsel van de quiche in de taartvorm.
- Vouw de randen van het diepvries deeg zachtjes naar binnen.
- Doe de quiche ongeveer 45 minuten in de oven.
- Als de quiche goed is haal je hem uit de oven en laat je hem nog 10 minuten staan voordat hij aangesneden wordt.
- Eetse!
tips:
- Je kan controleren of de quiche gaar is door er met een satéprikker in te prikken, als deze er droog uitkomt is de quiche goed.
- Je kan voor wat meer kleur nog rode paprika of maïs toevoegen.
Reactie plaatsen
Reacties